در هر کسب و کاری، فارغ از نوع آن، تهیه ملزومات،امکانات اولیه، دستگاههای تولید ، مهمترین بخش است و میتوان گفت در پروسۀ پیش تولید، بیشترین زمان را به خود اختصاص میدهد.

بخش تولید نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این مرحله، سوالات مهمی پیش روی تولیدکننده و کارآفرین قرار دارد:

  1. دستگاه مناسب جهت کسب و کار من کدام است؟
  2. برای خریداری دستگاه مناسب، باید به چه مجموعه ای مراجعه کنم؟
  3. چگونه میتوانم به حسن انجام کار، تجربه، تخصص، تعهد و کارآیی تیم سازنده دستگاهها و عملکرد صحیح دستگاه خریداری شده، اعتماد کنم؟
  4. توافق و تعهد مالی مناسبی که به نفع دو طرف معامله باشد، چگونه امکانپذیر است؟
  5. نحوه انتخاب دستگاه مناسب من، چگونه است؟

در این مقاله سعی داریم در حد امکان و بطور خلاصه، به پرسش ­های فوق پاسخ دهیم.

خرید دستگاه

در انتخاب و خرید دستگاهی که مناسب با شرایط ما باشد، باید عوامل مختلفی را مدنظر قرار دهیم.

اگر در ابتدای راه اندازی کسب و کار هستید و هنوز بصورت دقیق از وضعیت بازار، حجم فروش و میزان سفارش توسط مشتری و …  اطلاع ندارید بهتر است دستگاهی با حداقل ظرفیت و یا نیمه اتوماتیک خریداری شود. زیرا در مراحل بعدی و در صورت افزایش تولید، میتوان ظرفیت خط تولید را گسترش داد. همچنین فضای محل کار ، از جهت متراژ، واقع شدن در منطقه کارگاهی یا مسکونی نیز در سفارش نوع دستگاه موثر است.

مثال کاربردی:

  • خرید دستگاه شرینک پک : 

دستگاه شرینک پک، از پرکاربردترین ماشین آلات بسته بندی میباشد که گسترۀ بسیار وسیعی در صنایع تولیدی در بخش های گوناگون دارد. برای خرید این دستگاه عوامل زیادی تعیین کننده هستند.

  1. حجم تولید: دستگاه شرینک پک به دو صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک ساخته میشود. مشتری میبایست بر اساس حجم تولید روزانه خود، دستگاه موردنیاز خود را انتخاب نماید. سرعت بسته بندی دستگاه شرینک نیمه اتوماتیک، سه واحد در دقیقه میباشد و سرعت در دستگاه اتوماتیک، بین ۶ تا ۹ واحد در دقیقه.
  2. هزینه : هزینه ساخت دستگاه اتوماتیک حداقل دو برابر دستگاه نیمه اتوماتیک است.
  3. اندازه دستگاه: اندازه دستگاه اتوماتیک نسبت به مدل نیمه اتوماتیک ، بزرگتر میباشد.
  4. زمان ساخت: مدت زمان ساخت دستگاه اتوماتیک، به نسبت بزرگی محصول، اندازه کوره دستگاه و …. حداقل دو هفته طولانی تر از دستگاه نیمه اتوماتیک خواهد بود.

دستگاه شرینک پک دوگانه سوز

  • خرید دستگاه ریبون بلندر (میکسر پودر) :

دستگاه میکسر پودر از حجم ۱۰ لیتر تا ۱۰،۰۰۰ لیتر و بالاتر (بسته به نیاز مشتری و حجم تولید) ساخته میشود. جنس دستگاه ریبون بلندر، بسته به نوع ماده میتواند از آهن و یا استیل باشد.

برای خرید میکسر مناسب شرایط خود، به نکات زیر توجه کنید:

  1. چگالی ماده خود را بدانید.
  2. نوع پودر را بشناسید. (برای تعیین جنس میکسر، دانستن این مورد که نوع پودر، خوراکی،بهداشتی و …. است ضرورت دارد)
  3. از حجم تولید خود مطلع باشید.
  4. حجم دستگاه میکسر بر مبنای لیتر میباشد و نه کیلوگرم. (برای دانستن تفاوت این دو گزینه، اینجا را کلیک کنید.)

 

  • خرید دستگاه پرکن: 

دستگاه پرکن اعم از پرکنِ پودر و مایع (غلیظ و رقیق) بصورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک طراحی و ساخته میشوند. مکانیسم عمل دستگاه های پرکن بر اساس نوع پیمانه کردن مایع نام گذاری میشود.سوال اساسی د این باره این است که دستگاه ما چگونه باید حجم مایعی که داخل ظرف تزریق میکند را تشخیص دهد.

در خرید دستگاه پرکن نیز باید مواردی که در ذیلِ عنوانِ دستگاه شرینک پک ذکر گردید، مدنظر قرار داده شود. با این تفاوت که سرعت دستگاه پرکن در هر دو مدل اتوماتیک و نیمه اتوماتیک، با دستگاه شرینک پک، متفاوت است. همچنین سرعت دستگاه پرکن، به عوامل مختلفی مانند غلظت مواد یا چگالی، حجم ظرف موردنظر،اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک بودن دستگاه بستگی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.

 

دستگاه پرکن نیمه اتوماتیک ثقلی

  • خرید دستگاه استرچ پالت:

دستگاه استرچ پالت در چند مدل متنوع، وجود دارد:

  1. استرچ پالت استاندارد
  2. استرچ پالت فرودگاهی
  3. استرچ پالت دروازه ای

کارکرد هرکدام از مدلهای فوق، با توجه به اندازه،حجم و وزن محصول، متفاوت است . برای آگاهی از دستگاه مناسب با محصول خود، با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.

دستگاه استرچ پالت

  • خرید مخزن:

مخازن دارای حجم و متریال متفاوتی هستند که بسته به نیاز و نوع محصول خریدار، قابل ساخت است. کارکرد مخازن بعنوان محل انبار موقت محصولات(مایع،پودر) بوده،حداقل حجم، ۵۰ لیتر و بدون محدودیت حداکثر ظرفیت قابل سفارش میباشد. متریال مورد استفاده:

  1. استیل: استفاده از استیل، در مواردی است که محصول، بهداشتی، خوراکی، دارویی و یا دارای خورندگی (اسیدی) باشد. در محصولات اسیدی، از استیل ۳۱۶ استفاده میشود. همچنین در مناطقی که دارای آب و هوای مرطوب و یا دستگاه در معرض شستشوی زیاد است، از استیل استفاده خواهد شد.
  2. آهن: اگر محصول، دارای شرایط بند ۱ نباشد، از آهن در ساخت مخزن استفاده میشود. معمولا در محصولات صنعتی (مایعات و پودرها و روغن ها) کاربرد دارد. همچنین در صورتی که زنگ زدگی آهن، موثر در فرمول شیمیایی محصول نباشد، قابل استفاده خواهد بود. مخزن آهن نسبت به مخزن استیل ، ارزانتر میباشد.
  3. پلاستیک

در خرید مخزن نیز باید تمام موارد فوق را مدنظر داشت. نوع محصول، حجم تولید، متراژ محل قرارگیری مخزن، توجه به دستگاههای که در مسیر مخزن موردنظر قرار دارندو متریال مورد استفاده، در قیمت نهایی تاثیرگذار خواهند بود.

  • نکته پایانی :

قبل از خرید دستگاه، زمان مناسب را جهت تحقیقات اختصاص دهید. از چندین سازنده، مشخصات و قیمت دستگاه موردنظرتان را استعلام کرده و با هرکدام از آنها با صبر و حوصله، تمامی نکات فنی و مباحثی را که برایتان بااهمیت است درمیان بگذارید. در این میان، میتوانید به اطلاعات قابل ملاحظه ای دست یابید:

  1. آیا سازنده، به اندازه کافی اطلاعات فنی راجع به زمینه فعالیت خود دارد یا خیر؟
  2. آیا با صبر و حوصله برای مشاوره با شما، زمان ، صرف کرده و برای رسیدن به بهترین گزینه ای که مناسب شرایط شماست، یاریتان میکند یا خیر؟
  3. میتوانید میانگین قیمت بازار را بدست آورده و از بین گزینه های موجود، سازنده ای را که بهترین امکانات و مناسبترین قیمت را به شما ارائه میدهد، انتخاب کنید.

اگر در زمینه خرید دستگاه، تجربه یا نظری دارید، لطفا با ما در میان بگذارید.