Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home3/alborzm5/public_html/wp-content/themes/Avada/includes/lib/inc/class-fusion-images.php on line 185

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home3/alborzm5/public_html/wp-content/themes/Avada/includes/lib/inc/class-fusion-images.php on line 185

تفاوت انواع دستگاه پرکن مایعات

معایب و محاسن انواع دستگاه پرکن مایعات:

دستگاه پرکن مایعات معمولاً به دو صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک ساخته میشود. که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

مکانیسم عمل دستگاه های پرکن بر اساس نوع پیمانه کردن مایع نام گذاری میشود.سوال اساسی این است که دستگاه ما چگونه باید حجم مایعی که داخل ظرف تزریق می کند را تشخیص دهد.پاسخ به این سوال نوع دستگاه ما را (پرکن تایمری ، پرکن ثقلی ، پرکن سیلندر پیستونی ، پرکن لودسلی و…) مشخص میکند.

  دستگاه  پرکن پمپی – تایمری

دستگاه پرکن خطی اتوماتیک

دستگاه پرکن پمپی تایمری اتوماتیک خطی

در دستگاه پرکن پمپی تایمری پمپ دستگاه شروع به کار کرده و مواد را داخل کلکتور و از آنجا و از طریق نازلها داخل ظرف تزریق می کند. حالا با کم و زیاد کردن زمان کارکرد پمپ میتوان حجم مایع تزریق شده را کنترل کرد.موضوع ساده است نه؟

نه!! ساده نیست چون عوامل زیادی میتواند در کار ما تاثیر بگذارد. تغییر دمای مایع چگالی آنرا تغییر میدهد در نتیجه در مدت زمان ثابت وزن کمتر یا بیشتر از مقدار تعیین شده داخل ظرف تزریق میشود. عامل دیگر حجم مواد داخل مخزن است، هرچه حجم مواد داخل مخزن بیشتر باشد فشار بیشتری پشت پمپ قرار می گیرد در نتیجه دبی پمپ (حجم مواد عبور کرده از پمپ در واحد زمان) تغییر میکند. مورد دیگر تغییر غلظت مواد می باشد که آن نیز تاثیر زیادی درتغییر حجم مواد پمپ شده در واحد زمان می گذارد.

برای رفع اشکالات مطرح شده ساده ترین حالت این است که اولا یک مخزن تغذیه با حجم کم بین مخزن ذخیره و دستگاه قرار گیرد تا کم و زیاد شدن حجم مایع در آن تاثیر کمتری بر پمپ بگذارد. ثانیاً در ابتدای هر روز کاری یک بار دستگاه به صورت آزمون و خطا تنظیم شود.

این نوع مکانیسم برای مواد نیمه غلیظ مانند روغن های خوراکی و صنعتی ، مواد رقیق که کف نمی کند مناسب است.

دستگاه پرکن ثقلی

 

پرکن مایعات ثقلی (Liquid filling)

پرکن ثقلی مایعات

در این نوع دستگاه شکل خاص نازل عامل اصلی در پیمانه کردن مواد می باشد. نازلهای پرکن ثقلی عموما بدین صورت طراحی میشود که نازل درب دستگاه را کاملا پوشانده و مانع  ورود و خروج هوا می گردد. خروجی نازل دارای دو مجرا می باشد. از مجرای اول مایع وارد بطری شده و هوای داخل بطری از طریق مجرای دوم از بطری خارج میگردد.و وقتی حجم مایع داخل بطری بقدری شود که مجرای خروج هوا را بپوشاند بصورت خودکارریزش مایع قطع میگردد.(چون هوای داخل بطری نمیتواند از بطری خارج شود در نتنیجه  مایع هم نمی تواند وارد ظرف شود)

 

نازل پرکن ثقلی

نازل پرکن ثقلی

.معایب پرکن ثقلی : اول اینکه  برای مواد رقیق کاربرد دارد و معمولا برای مواد غلیظ نمیتوان از این مکانیسم استفاده کرد.. ایراد دوم هم این است که اگر بخواهیم بطری را نصفه پر کنیم به راحتی امکان پذیر نیست و باید نازل خیلی خاصی برای این منظور طراحی کرد.از محاسن این مکانیزم نیز می توان از دقت بالا ، و رفع مشکل کف کردن مایعات را نام برد (وقتی مایع کف می کند کف به همراه هوا از مجرا خروجی خارج شده و مانع ریزش مایع داخل ظرف نخواهد شد.)

 

پرکن سیلندر پیستونی :

در پرکن های سیلندر پیستونی مکانیسمی شبیه سرنگ ولی در ابعاد بزرگتر و از جنس فلز (معمولا استنلس استیل) استفاده می شود.در سرنگ، با عقب کشیده شدن پیستون، مواد به داخل سیلندر مکیده شده و با فشار پیستون به جلو مواد نیز خارج می شود. در پرکن های این فرمی در قسمت ورودی شیر خاصی قرار می گیرد که با عقب رفتن پیستون راه مخزن تغذیه به داخل سیلندر را باز کرده و با حرکت پیستون به سمت جلو و با چرخش شیر، راه پیستون به بطری باز و راه پیستون به مخزن بسته میشود. این کار باعث میشود که مواد به داخل مخزن بر نگردد و تماما به داخل بطری تزریق شود.

طرز کار پرکن سیلندر پیستونی

 

 

در پرکن های  سیلندر پیستونی دقت بالا ، قابلیت استفاده برای مواد غلیظ و قابلیت پرکردن ظروف خیلی کوچک جزء  محاسن این نوع پرکن می باشد. معایب این سیستم هم عبارتند از کند بودن نسبت به باقی سیستم های پرکن ، و پرکردن مواد در رنج خاص از حجم . (حجم سیلدر در هنگام ساخت دستگاه تعیین شده و قابل تغییر نمی باشد. وبه همین علت نمیتوان ظروف با حجم  بیشتراز حجم سیلندر را پر کرد.)

 

پرکن لودسلی :

 

در پرکن های لودسلی ،  سنسوری زیر ظرف قرار میگیرد که وزن ظرف را نشان میدهد. وقتی مایع شروع به ریزش به داخل ظرف میکند وزن شروع به زیاد شدن میکند تا وقتی که به میزان تعیین شده برسد در این هنگام نازل بسته شده و پمپ خاموش میگردد.ظاهرا این ساده ترین شکل ممکن است زیرا با وزن مایع و نه حجم آن سروکار دارد.

معایب دستگاه پرکن لودسلی : عدم دقت بالا ، هزینه زیاد (هر نازل به یک لودسل ، نمایشگر و پمپ جداگانه نیاز دارد) از این نوع مکانیسم معمولا برای پرکردن ظروف با حجم بالا مانند بشکه و تانکر استفاده میشود.و برای بالا بردن دقت نیز معمولا از دو سرعت برای تزریق استفاده می شود. در ابتدا مواد با سرعت بالا تزریق شده و بعد از رسیدن به نود درصد وزن تعیین شده سرعت تزریق کاهش پیدا کرده و مواد با سرعت کمی ریزش کرده تا وزن مایع به مقدار نهایی برسد.

پرکن دوزینگ پمپ :

دوزینگ پمپ دستگاهی است که با یک پمپ کوچک و بر اساس زمان (مانندپرکن پمپی –تایمری) دوزهای مشخصی را تزریق میکند. هر نازل نیاز به یک دوزینگ پمپ دارد و با تنظیم آن دستگاه بصورت خودکار شروع به تزریق مواد میکند. به خاطر استفاده از پمپ کوچک و مخصوص دقت بالا رفته و کار با دستگاه بسیار ساده میشود. مخصوصآً اینکه هر نازل پمپ خاص خودش را دارد و بصورت جداگانه تنظیم میشود.

قیمت بالا، عدم کارکرد برای مایعات غلیظ و مایعاتی که کف میکنند از معایب این نوع از دستگاه ها می باشد.

هر یک از دستگاه های ذکر شده معمولا به دو صورت دستگاه های تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک ساخته میشود.

دستگاه های پرکن اتوماتیک مایعات معمولاً به همراه درب گذار و درب بند و میز ترافیک ساخته میشود.

تفاوت پرکن های نیمه اتوماتیک و پرکن های اتوماتیک در قسمت گذاشتن ظروف زیر نازل و دستور شروع به کار دستگاه می باشد. در دستگاه های اتوماتیک ، خود دستگاه ظروف را شمارش کرده و وقتی بطری ها به زیر نازل میرسند کار پرکردن آنها را شروع میکند. ولی در دستگاه های پرکن نیمه اتوماتیک اپراتور دستگاه باید زیر نازل ظرف قرارداده و به دستگاه فرمان شروع به کار را بدهد. واین پروسه برای تمام بطری ها تکرار می شود.