Notice: Undefined index: file in /home3/alborzm5/public_html/wp-includes/media.php on line 1759
Notice: Undefined index: file in /home3/alborzm5/public_html/wp-includes/media.php on line 1759
انواع میکسر پودر و محاسن و معایب آنها
ترکیب انواع پودر یکی از اصلی ترین فرایندهای تولید در صنعت بوده و گستره وسیعی از صنایع تولیدی مانند تولید انواع مکمل های بتن و چسب های پودری، انواع کود ها، انواع مواد شیمیایی مانند نمک ها و اسیدها، انواع رنگ های پودری، همچنین صنایع دارویی در تولید انواع قرص و کپسول، انواع مواد غذایی مانند پودر کیک، انواع کافی میکس و هات چاکلت، انواع آرد، پودرهای ژله، صنایع بهداشتی و… را دربرمیگیرد. میکسر پودر ابزاری برای ترکیب دو یا چند نوع پودر با ضریب دقت بالا، با یکدیگر است.این ابزار به چند صورت مختلف ساخته می شوند که عبارتند از:
- میکسر پودر عمودی
- میکسر بشکه ای
- میکسر استوانه ای (مدور)
- میکسر V شکل یا (وی بلندر)
- توربو میکسر
- میکسر های دبل شفت
- مخلوط کن های آزمایشگاهی
- میکسر پودر افقی یا ریبون بلندر
- میکسر پودر عمودی
میکسر پودر عمودی به صورت استوانه ای است که در زیر به یک مخروط می رسد. در مرکز استوانه ماردونی وجود دارد که مواد را از قسمت پایینی مخزن (قسمت مخروطی) گرفته و به بالای مخزن منتقل میکند. خروجی اسکرو در قسمت بالای مخزن است و مواد از خروجی، دوباره به درون مخزن ریخته میشود. انجام دائم این فرایند باعث ترکیب مواد میگردد. مخزن دارای یک ورودی و یک شیر یا دریچه خروجی می باشد که معمولا هردو در قسمت پایین میکسر تعبیه شده اند. از معایب این میکسر میتوان به زمانبر بودن فرایند میکس اشاره کرد.
- میکسر بشکه ای
این میکسر متشکل از یک استوانه (بشکه) است که بصورت افقی قرار گرفته و به دو سر استوانه شفت به همراه یاتاقان متصل شده است. یکی از شفتها به الکتروموتور و گیربکس وصل است. حرکت موتور باعث چرخش بشکه میشود؛ گاهاً در داخل استوانه تعدادی تیغه یا پره قرار داده میشود تا در هنگام چرخش استوانه حول محور عمودی خودش، باعث به هم خوردن پودرها و در نتیجه ترکیب آنها با هم شود. از جمله محاسن این نوع دستگاه، قیمت نسبتا پایین آن می باشد و از معایب آن می توان موارد زیر را برشمرد:
- ضریب میکس پایین (ترکیب نهایی به نسبت باقی میکسرها همگن نیست)
- مشکل در بارگیری و تخلیه
- زمانبر بودن فرایند میکس
- عدم امکان استفاده در ابعاد بزرگ
- میکسرهای دایره ای (مدور یا استوانه ای)
این نوع میکسر شامل یک نیم استوانه به همراه شفت مرکزی است که در مرکز این استوانه به صورت عمودی قرار گرفته است. به این شفت مرکزی ۳ یا ۵ بازو متصل است که همزمان با حرکت شفت، حرکت کرده و مواد را هم میزند. عمده استفاده از این نوع میکسر در میکس شن و ماسه با سیمان و بطور کلی تولید بتن و مصالح ساختمانی است.
از جمله معایب این میکسر میتوان به عدم میکس دقیق مواد، گرد و غبار زیاد (به خاطر عدم وجود درب) و همچنین سنگین و حجیم بودن آن و عدم امکان استفاده از تمام حجم مخزن در هنگام میکس پودر و گران بودن نسبی آن، اشاره کرد.
- میکسر V شکل یا (وی بلندر)
این میکسر از دو لوله تشکیل شده که با اتصال به هم تشکیل عدد هفت یا V را داده اند.کناره های این دو استوانه بوسیله دو شفت به پایه ها متصل و از طریق همان شفت ها نیز نیروی موتور به مخزن منتقل میشود و مخزن حول محور این شفتها چرخش دارد.
از مهمترین محاسن این نوع میکسر، عدم تماس هوا با مواد و سیل بودنِ (آب بند) کامل مخزن است که مانع ترکیب اکسیژن با پودر میشود. همچنین در صورت نیاز میتوان هر نوع گاز دیگری را داخل مخزن تزریق کرد تا حین ترکیب مواد، نتیجه دلخواه فراهم شود. همچنین کنترل کامل گرد و غبار و ممانعت از انتشار آن در محیط نیز، از دیگر ویژگیهای مهم این نوع میکسر می باشد که در ترکیب مواد سمی نکته بسیار مهمی است.
قیمت بالای این میکسر، احتمالا بزرگترین مشکل آن خواهد بود.
- توربو میکسر
این میکسر در ابعاد کوچک ساخته میشود و متشکل از یک کپسول است که بوسیله تعدادی بازو به صورت اربیتال فضایی (به صورت ۸ خوابیده لاتین) حرکت میکند و این حرکت، باعث ترکیب مواد میشود.
قیمت بالا و عدم امکان ساخت در حجم های بالا (حتی ۱۰۰ لیتر) را میتوان جزو معایب این نوع میکسر دانست.
- میکسرهای دابل شفت
این نوع میکسر به شکل نیم استوانه ای خوابیده، ساخته میشود که دو شفت بصورت طولی از آن عبور کرده و با حرکت خلاف هم این شفتها که شکل خاصی دارند مواد با هم ترکیب میشوند. کاربرد این دستگاه معمولا برای ترکیب پودرهایی با چگالی بالا یا به اصطلاح پودرهای سنگین خواهد بود.
- میکسر های آزمایشگاهی
همانطور که از نام آن پیداست برای مصارف آزمایشگاهی که حجم مواد بسیار کم است، کاربرد دارد.
- ریبون بلندر یا میکسر افقی پودر
ریبون بلندر شامل مخرنی به شکل U است که شفتی یک تکه، تمام طول آنرا طی کرده و یک سر شفت به گیربکس و سمت دیگر شفت داخل بلبرینگ یا یاتاقان قرار گرفته است. بر روی شفت اصلی و عمود بر آن تعدادی شفت با قطر کمتر قرار گرفته که به آنها شفت فرعی گفته میشود. پره های میکسر بصورت کمان با طول و شعاع مشخص بریده شده و به صورت دو به دو ، دو سر پره های فرعی را به هم متصل میکنند و به این صورت تشکیل یک مارپیچ میدهند. میکسر پودر افقی دارای دو نوع پره است که به پره های بزرگ و پره های کوچک معروفند. پره های کوچک قسمت مرکزی شفتها (وسط شفت) را به هم متصل کردهو پره های بزرگ یا پره های بیرونی، انتهای شفتها را به هم وصل میکنند. پره کشی به شکلی انجام میشود که در صورت چرخش شفت اصلی در جهت حرکت عقربه های ساعت پره های بزرگ مواد را به سمت مرکز مخزن هدایت کرده و پره های کوچک مواد را از مرکز به شمت دو سر مخزن هُل می دهند. این نوع از پره کشی باعث میشود مواد بخوبی با هم میکس شوند.
محاسن میکسر پودر افقی (ریبون بلندر)
- امکان ساخت در حجم های مختلف (از ده لیتر تا ۱۰ هزار لیتر و بالاتر)
- میکس کامل مواد (ظریب میکس و دقت بسیار بالا)
- امکان میکس مواد با دانه بندی ها و چگالی های متفاوت
- زمان میکس بسیار کم (از ۲٫۵ تا ۲۵ دقیقه)
- استفاده کامل از ۹۵ درصد حجم مخزن
- قیمت مناسب
- بارگیری و تخلیه راحت
- عدم وجود گرد و غبار طی فرایند میکس (وجود درب و نوار درزگیر زیر درب مانع خروج غبار از مخزن میگردد)
بسیار مایه خوشحالی است که نظر خود را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید.
ثبت ديدگاه